kinderworkshop NOMADLAB door Emma Ribbens

Zaterdag 14 oktober organiseert ‘Emma Ribbens’, laureate WANATOEPRIJS 2017 in samenwerking met Lien Swerts, Pentagoon academie te Borgloon een workshop voor kinderen.

Emma Ribbens, een jonge productdesigner die op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden bij urgente problemen. In haar Masterproject is ze als ontwerper op zoek gegaan naar hoe ze kinderen op de vlucht kan versterken binnen een humanitaire crisis.

Door intensief veldonderzoek in een vluchtelingenkamp te combineren met een uitgebreid literatuuronderzoek, werd het concept Nomadlab ontwikkeld. Dit is een open source onderzoeksproject dat kinderen door middel van co-creatie wil versterken in extreem kindonvriendelijke situaties. Nomadlab creëert met ‘afvalmateriaal’ een lokaal, modulair speelobject dat met een beperkt aantal elementen oneindig veel speelmogelijkheden biedt. Via spelen, de universele taal van kinderen, krijgen zij zo de mogelijkheid om een eigen wereld te creëren.

Emma en Lien nodigen graag alle kinderen uit om deel te nemen aan deze workshop die plaatsvindt in de Gasthuiskapel, Graethempoort, 3 bis in Borgloon. De kinderen komen samen om 9.30 u aan de lokalen van de academie in Nieuwland, waarna ze samen naar de Gasthuiskapel gaan waar de kinderen opnieuw na de workshop door de ouders worden opgehaald. De ouders worden uitgenodigd om 12.00 u in de Gasthuiskapel waar ze tijdens een mini-receptie de ‘Kids Workshop’ mini-tentoonstelling kunnen bewonderen.  

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning