Maak kennis met de Henry van de Velde awards 2017 nominees!

Een product, project of dienst wordt niet zomaar een Henry van de Velde Awards 2017 Nominee. Dit voorjaar lanceerde Flanders DC een oproep gericht aan ontwerpers, bedrijven, overheden en organisaties. Voorwaarde: het moet gaan om een designproject met een Vlaamse link dat niet voor april 2016 op de markt gekomen is. Meer dan 180 ontwerpers en designspelers grepen hun kans en stuurden hun realisatie in.

Dat dit zorgt voor een bijzondere staalkaart van wat design, creativiteit en innovatie kan zijn, is duidelijk. Het was voor de nationale jury dan ook een hele klus om uit de veelheid en verscheidenheid de 18 allerbesten te kiezen. Elk staan ze voor wat goed design moet zijn. De internationale jury kiest op 6 september per categorie een winnaar.

In november en december krijgt het grote publiek nog de kans om uit deze 18 finalisten zijn favoriet te kiezen. De Henry van de Velde Awards 2017 Nominee met de meeste stemmen kan dan ook nog de Henry van de Velde 2017 Public Award winnen.

Behalve deze wedstrijd worden er ook nog de drie bijzondere prijzen (Special Awards) uitgereikt voor een Loopbaan, een Bedrijf en een Jong Talent.

Hieronder staan de Limburgse Henry van de Velde Awards 2017 Nominees.
De volledige lijst van 18 nominees vind je hier.  

Communication Award

  • Vollebak Vennestraat, totaalconcept straatfeest, door vzw LABO (Linde Hermans, Noortje De la haye, Patrick Reuvis, Jo Klaps, Huub Berger, Peter Firman, Annick de Waal, Nienke Van der Reijden, Hanne Keirse, Gaëtan Coolen, Martine Geladi, Jeff Rutten, Jochen Cypers & Simon Jones) voor Stad Genk.

Design-led Crafts Award

  • A+A BOWLS, Changing social dynamics with ceramics, Ann Van Hoey i.s.m. Peter Donders voor Den Ateljee.
  • Tableskin, tafellaken en servetten, Studio Lore Langendries voor Verilin.

Ecodesign Award by Ovam

  • H-bench, zitconcept voor de publieke ruimte, Studio Segers (Wim Segers & Bob Segers) voor Eco-Oh.

Efficiency Award

  • Dubio, gevelsteen/baksteen, It’s a Roel (Roel Vandebeek) voor Nelissen Steenfabrieken.

Healthcare Award

  • Theom@tic, tafelhulpmiddel om mensen zelfstandig te laten eten met één functionele arm, Boonen Design Studio (Frédéric Boonen), concept Theo Willen, voor JESSA Ziekenhuis vzw.

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning