William Ludwig Lutgens wint Eeckman Art Prize 2017 voor hedendaagse tekenkunst

William Ludwig Lutgens (Laureaat Toegepast 21) wordt winnaar van de tweede editie van Art on Paper. De jury prees hem zowel voor de grafische kwaliteit van zijn werk als voor de politieke en sociale relevantie ervan - die ook al te zien was in zijn installatie 'Het Geïllustreerde Blad' in Z33, Hasselt.

http://assets.design.cultuurplatform.be/files/1652/original/c-william-ludwig-lutgens_caramella.jpg?1501857276Voor het tweede jaar op rij lanceerde Art on Paper, de beurs voor hedendaagse tekenkunst in samenwerking met BOZAR, een projectoproep – met de steun van EECKMAN ART & INSURANCE – voor kunstenaars en kunststudenten met affiniteit voor de tekenkunst. De winnaar krijgt een productiebudget en een tentoonstellingsplek tijdens de beurs.

De jury — bestaande uit Paul Dujardin (Bozar), Catherine Henkinet (ISELP), Marc Ruyters (H ART), Cedric Liénart Jeude (Eeckman Art & Insurance), Johana Carrier (Journal Roven) en Kasper Bosmans (kunstenaar) kozen William Ludwig Lutgens tot winnaar van deze tweede editie. De jury prees Lutgens zowel voor de grafische kwaliteit van zijn werk als voor de politieke en sociale relevantie ervan.

Meer informatie.

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning