ZUID

Op het C-mine plein laat DIFT – een creatief bureau uit Gent dat helemaal nú is – hun visie op de zomer zien. Met de designinstallaties van Zuid blijf je ongetwijfeld langer plakken. Lang uitgerekt onder de parasols op de grasheuvel, met een ijslolly in de hand, al picknickend aan de voet van de schachtbokken en Labyrint,… met hun verrassende installaties was de zomer in eigen land nog nooit zo leuk.

DESIGN INSTALLATIES

 1. Take a seat!
  Op de heuvel worden zitjes van gras geïnstalleerd door kartonnen zeteltjes met grasmatten te bedekken. In het gras neerploffen ging nog nooit zo comfortabel!

 2. Do, re, mi, fa, parasol
  Schuilen voor de zon kan onder de parasols die gemaakt werden met oude baches van C-mine en Stad Genk i.s.m. FlagBag.

 3. Het Smelt.
  Wie van iets lekker fris wil genieten kan terecht in de ijsjes-en limonadewinkle, verborgen achter een poort in de kleuren van een gigantisch raketijsje.

 4. Het grootste picknickdeken ter wereld! (Of toch van Genk)
  Een toffe plek om te eten is het picknickkleed van maar liefst 40 op 5 meter, volledig gemaakt uit vlaggenstof. Iedereen kan er naar hartelust op eten en liggen - met dank aan de kussens die DIFT liet maken i.s.m. FlagBag.
  TIP! Nu nog een lekkere picknick voor op het laken? Die haal je uit bij Brasserie Basic. Van een gezellig kaasplankje tot frisse broodjes en salades.

 5. Water in de mijnen!
  Rond het water van de fontein komt een interactieve stalen constructie die het woord ‘ZUID’ vormt. Kinderen kunnen er met water en emmertjes spelen, terwijl hun ouders verderop kunnen uitrusten in de unieke zetels.

 6. Relax, take it easy
  Take a seat and relax! Voor de zetels ging DIFT aan de slag met IKEA-meubels, die een unieke touch kregen door oude baches tot kussens om te vormen.

 7. Sea Mine
  Dit project is een knipoog naar "LABO ON THE BEACH", een project uit 2004 van designerscollectief het LABO. Ontdek de tentoonstelling BLACK van het LABO in de tentoonstellingsruimtes van het energiegebouw.

PRAKTISCH

1 juli – 10 september 2017
ma t.e.m. zo: 10 – 20u
C-mine plein & foyer energiegebouw

Gratis toegankelijk

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning