Kunstennacht Hasslt

Donderdagavond 11 mei vindt in de binnenstad van Hasselt opnieuw KUNSTENNACHT plaats. Van 18 tot 23 uur zetten tal van cultuurhuizen hun deuren open en kan je allerhande kunstvormen bewonderen. 

Speciaal voor deze derde editie van KUNSTENNACHT Hasselt worden er enkele opgemerkte initiatieven genomen; zo opent kunstenaar Herman Maes de deuren van zijn huis en atelier, initieert AmuseeVous een speciaal kunstenspel Art Art Baby, presenteren enkele horecazaken een KUNSTENNACHT-menu en kan je gebruik maken van een gratis shuttle-dienst. Als klap op de vuurpijl exposeert illustrator Musketon zijn 'Vector City' en dat is een primeur, want nooit eerder had hij een tentoonstelling in Limburg.

Niet alleen de vele cultuurhuizen zijn de moeite waard tijdens KUNSTENNACHT, ook de stad profileert zich dankzij MOTIF als een openluchtmuseum.

Alley Gallery - dat op KUNSTENNACHT overigens opent met een tentoonstelling rond illustratief kunstenaar Kristof Luyckx ook bekend van Partly Fiction - bracht als curator van MOTIF ook tien internationaal gerenom-meerde kunstenaars in stelling om, elk op hun manier, hun passie voor patronen los te laten op het canvas van de stad. Een heuse ontdekkingstocht waard.

Zonhovenaar Bert Dries, beter bekend als illustrator Musketon, presenteert voor het eerst een tentoonstelling in Limburg. Speciaal voor KUNSTENNACHT Hasselt toont hij zijn 'Vector City': een grafisch huzarenstukje waarbij Musketon een digitale stad ontwikkelde met zeer uiteenlopende huizen, gedetailleerd en met veel kleur getekend. 'Vector City' kwam tot stand als een crowdfunding-campange en leverde ook een boek op. Ook al is het maar kortstondig én exclusief voor KUNSTENNACHT; het is de allereerste keer dat de in Gent gebaseerde ontwerper een expo in Limburg heeft.

AmuseeVous, een organisatie die jongeren en musea dichter bij elkaar wil brengen, bedacht op haar beurt een opdrachtenparcours op maat van KUNSTENNACHT Hasselt. Dat gaat van 'film drie mensen die fluiten als een mus' in het Stadsmus tot 'Schrijf een recensie zoals Jani Kazaltzis het zou doen over één van de silhouetten in de centrale hal van het Modemuseum'.

Art Art Baby, zoals het spel heet, speel je met een puntenkaart. Wie op het einde het meeste aantal opdrachten tot een goed einde wist te brengen, wordt beloond met een originele KUNSTENNACHT-prijs.

Hasselt zal zich donderdagavond 11 mei geheid vullen met een bijzondere ambiance. De gezamenlijke nocturne staat niet alleen in het teken van ontdekken; op locaties als het Modemuseum en het Literair Museum kan je bijvoorbeeld heel wat zelf doen in speciale workshops.

Met respectievelijk een sessie rond Haru stuck-on design tape en een turboworkshop Japanse karakters schrijven, verfijnen beide musea hun KUNSTENNACHT-aanbod binnen het Yokoso Festival. In CCHasselt loodst fotograaf Anton Kusters (foto) in eigen persoon je langsheen zijn fotoreeks Mono No Aware en Yakuza.

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning