CALL: “Participatief Design, democratie en politiek”

De Participatory Design Conference (PDC) heeft een lange geschiedenis in het samenbrengen van ontwerpers/onderzoekers die onderzoek/werk presenteren dat zich focust op het rechtstreeks betrekken van mensen in het ontwerp van ICT, ruimtes, artefacten en diensten.

PDC brengt een multidisciplinaire en internationale groep van onderzoekers en praktijkmensen samen rond een breed scala van onderwerpen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, HCI (Human-Computer Interaction), CSCW (Computer Supported Cooperative Work), co-design, designonderzoek, CSCL (CSCL), ICT4D (Informatie en Communicatie Technologie voor Ontwikkeling), ontwikkelingsstudies, design antropologie, sociologie, mediastudies, architectuur, ruimtelijke planning en kunst.

In 2018 zal de Participatory Design Conference plaatsvinden in België, in een jaar dat wordt gekenmerkt door verkiezingen. Niet alleen op lokaal niveau zijn dingen in beweging. We worden geconfronteerd met uitdagingen op wereldniveau: toenemende economische en sociale ongelijkheid, de groeiende migratie, en een beleid dat zich richt op het afschermen van grenzen. PDC 2018 heeft daarom als thema, "Participatief Design, politiek en democratie', waarin de rol van professionelen en onderzoekers in participatief ontwerp geëvalueerd wordt in een veranderend politiek landschap.

Als je wil deelnemen, kan dat op uiteenlopende manieren: via het indienen van papers, workshops of acties in de stad. Houd de deadlines in de gaten (eerste paper deadline is op 10.11.17) via pdc2018.org

contact: liesbeth.huybrechts@uhasselt.be

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning