We are wanderful continues in Milano!

Tijdens de Salone del Mobile stelt Cultuurplatform Design haar 400 pagina's dikke naslagwerk We are wanderful voor aan de wereld. In het imposante en statige Palazzo Clerici in het hart van Milaan, wordt een speciaal diner georganiseerd én een installatie gepresenteerd om de aandacht te vestigen op het recent verschenen boek, waarin 25 jaar Limburgs Design op eigengereide wijze wordt samengebald.

Milano

http://assets.design.cultuurplatform.be/files/1584/original/Wanderful-Installation.gif?1490969172In een opgemerkte installatie van Cultuurplatform Design in Atelier Clerici, hartje Milaan, kunnen designliefhebbers meesurfen op de bijzondere golf van Limburgs design. De intrigerende presentatie visualiseert We are wanderful als een allesomvattend naslagwerk waarin op zoek gegaan wordt naar het geheim van Limburgs design en bundelt de voornaamste verhalen van de voorbije 25 jaar. Het boek is een niet te versmaden naslagwerk waarin je aan de hand van Dieter Rams’ Ten principles for good design, een inkijk krijgt in leven en werk van de grootste designers op vlak van design en mode.

We are wanderful

Martin Margiela, Raf Simons, Studio Job, Michaël Verheyden, Marina Yee, Bram Boo, Piet Stockmans. Stuk voor stuk namen met internationale renommee. Allemaal hebben ze hun roots in Limburg. Deze Belgische provincie is nauwelijks groter dan de hele stad Milaan en telt vier keer minder inwoners én toch brengt het zoveel designtalent voort. We are wanderful bundelt voor het eerst al deze designers in een boek, een vuistdik naslagwerk over 25 jaar Limburgs design en een opgemerkte installatie in Atelier Clerici, Milaan.

Zo sterk de internationale reputatie van Belgische mode, zo belanghebbend is de Limburgse design-scène. Nergens anders in het land is de concentratie aan topdesign zo groot. Van de Antwerpse zes alleen al - dé groep die Belgische mode internationaal op de kaart zette - zijn er twee met roots in Limburg: Marina Yee en Dirk Bikkembergs. Ook Limburgers Raf Simons (huidig creatief directeur bij Calvin Klein) en Martin Margiela (oprichter van Maison Margiela) zijn uitgegroeid tot de meest toonaangevende creatieve denkers van hun generatie, maar ook in productdesign mag ‘Limburg’ als internationaal kwaliteitslabel gezien worden. Bedrijven als Tribù (outdoordesign), Kreon (architecturale verlichting) of Jaga en Vasco (designradiatoren) zijn stuk voor stuk grensverleggend.

Praktisch

We are wanderful is een ambitieus naslagwerk, uitgegeven bij Lannoo, met internationale allure en kwaliteit. Het bevat bijdragen van onder meer Hettie Judah, John Thackara, Alastair Fuad-Luke, Klaus Bondam, Em Fexeus, Veerle Windels, Kurt Vanbelleghem, Jesse Brouns en vele andere.

Dit is geen eindpunt, maar net een begin. Veel creatieve geesten, ondernemers, experts en organisaties werden met elkaar in contact gebracht en uitgedaagd om een bijdrage aan dit boek te leveren. In goed 400 bladzijden tonen we hoe verreikend én verrijkend het netwerk van het Limburgse design is. De terugblik is de beste fundering voor innovatie.
Het boek is te koop in de betere boekhandel voor €49,99 (ISBN 978 94 014 4059 2). 

www.wearewanderful.be
www.atelierclerici.com/cultuurplatform-design

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning