Limburgers in Milaan

Dinsdag 4 april start het Salone Internazionale del Mobile in Milaan. ‘s Werelds belangrijkste designbeurs transformeert de Noord-Italiaanse stad in een designcircus waarin elk zichzelf respecterend designmerk of designer maar wat graag bij wil zijn. De 200.000 vierkante meter beursoppervlakte van het beurs- en congrescentrum Fiera Milano in Rho - een buitenwijk van Milaan - zal zich voor de 56ste keer vullen met meer dan 2.000 standhouders. 

Naast deze commerciële vakbeurs kan de organisator ook prat gaan op tal van design-initiatieven in de Milanese binnenstad die gebundeld worden onder de noemer SaloneSatellite. Ook Limburg tekent present, zowel in de beurshal als in de binnenstad. We zetten enkele namen op een rij.

Tribù

Outdoordesignspecialist Tribù tekent opnieuw present op Salone del Mobile. De Bilzense fabrikant presenteert er onder meer de nieuwe Branch collectie van Lievore Altherr Molina, een dagbed van Monica Armani die ook een nieuw wengé uitvoering toevoegde aan de Tosca-collectie. Studio Segers tekende binnen het Mood-gamma voor een nieuwe weving, een dagbed en een clubstoel.

Studio Segers

Precies een jaar geleden verbaasde Studio Segers nog door een productlijn uit te tekenen bij het bij ons relatief onbekende Tsjechische outdoorlabel Todus. Deze Starling collectie gooide meteen hoge ogen en droeg bij tot de internationale doorbraak van het merk. In Milaan wordt er een Starling sofa, barkruk en lounger boven de doopvont gehouden.

Frederik Delbart

In Palazzo Litta presenteert Frederik Delbart nieuwe salontafeltjes bij Ars Fabricandi, een gloednieuw Brussels designlabel. Deze salontafeltjes combineren een houten frame met een natuursteen of glazen plaat.

Hungry for Design

De Zolderse Dorothé Lenaerts woont en werkt al enige tijd in Milaan als grafische vormgever en art director. De straat Via L. Muratori in de buurt van Porta Romana waar haar galerij/studio gevestigd is, wordt getransformeerd tot een food & design district met foodtrucks, foodtastings en meer lekkers. Daarom besloot ze haar galerij open te stellen en cureert ze mee een event waar ook Limburgse ontwerpers te zien zullen zijn. Onder meer Linde Hermans tekent er present met enkele ontwerpen zoals Bonne Bavette, Tilting en Playplate. Ook Liane Castermans, bekend van haar Belmar taartpunten (BKRK) maakt deel uit van de presentatie Hungry For Design. 

Z33 en We are wanderful

In Atelier Clerici, in het even imposante als statige Palazzo Clerici in het hart van de stad zullen zowel Z33 als Cultuurplatform Design zich aan de wereld presenteren. Terwijl Z33 de maquette toont van architecte Francesca Torzo voor de nieuwbouw van het Hasseltse huis voor actuele kunst, organiseert Cultuurplatform Design een speciaal diner én zet het een installatie neer om de aandacht te vestigen op het recent verschenen boek We Are Wanderful. Daarin wordt 25 jaar Limburgs Design op eigengereide wijze samengebald in een 400 pagina’s tellend naslagwerk.

Maarten De Ceulaer toont zijn Tectonic Tables in het Nilufar Depot, Seré/Dondossola hebben een presentatie in Ventura Lambrate en Studio Job heeft maar liefst 5 verschillende presentaties zowel in de stad als op de Salone.

Tenslotte staat James Van Vossel met zijn sidetable bij Thonet - meteen ook de eerste Belg die voor hun collectie een meubel mocht creëren. 

Voor een overzicht van alle Belgen / Limburgs kan je een kijkje nemen op de Belgian Design Map, met dank aan Belgium is Design.

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning