Expo 'Beyond food and design'

“Hoe voedsel vorm geeft aan ons landschap” luidt het bijschrift van de expo Beyond food and design. Sterker nog: hoe kijken designers naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze regio? Voedsel, of de manier waarop we het produceren of distribueren, heeft immers een verregaande invloed op hoe we leven en ons landschap.

Designers uit de voorbije edities van Toegepast dachten samen na over vier thema’s die te maken hebben met voedselproductie en –consumptie in onze regio: champignons, bijen, viskweek en mijnwater. Zes maanden lang gingen ze met elkaar in dialoog rond één van deze thema’s. Ze werden hierbij gesteund door designers met internationale faam en expertise rond deze thema’s zoals Henriëtte Waal, Eric Klarenbeek, Foodcurators en Tomáš Libertiny.

Wat je mag verwachten? Vooral een visuele tentoonstelling; een intrigerende reeks objecten, tekeningen en installaties. Bijzonder is dat voor deze expo meer dan 25 nieuwe werken werden gemaakt.

Met werk van:

AQUAFARMING

Foodcurators (mentor)
Noortje de la haye
Mats Horbach
Anne Ligtenberg
Katrien Matthys
Judith Mertens
BEE BUILDING

Studio Libertiny (mentor)
Liesbet Bussche
Linde Hermans
Jo Klaps
Tine Lambert
Katrien Nijs
Jens Pieters
Michaël Verheyden
MAGIC MUSHROOMS

Studio Eric Klarenbeek (mentor)
Wim Buts
Maarten De Ceulaer
Rachelle Dufour
An Onghena
Hanne Put
Patrick Reuvis
Charlotte Vandenborre
MINING WATER

Henriëtte Waal (mentor)
Ruben Castro
Peter Firman
Jan Geboers
Miyeon Lee
Jenny Stieglitz
En met werk van:

Merel Eyckerman
Franky Larousselle
Piet Stockmans
Luk Vanderhallen
Luc Vanlessen
Kristof Vrancken
Beyond food and design is een expo in het kader van 20 jaar Toegepast, een initiatief van Cultuurplatform Design, C-mine Genk en Z33, en maakt deel uit van het extra-muros programma van RECIPROCITY design liège en het C-mine Food Fest.

01.10.2015 — 31.01.2016
Ma-Zo 10u – 17u

C-mine designcentrum, Genk
gratis toegang

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning