BKRK 'Bokrijk Brandmerkt'

Het Openluchtmuseum Bokrijk werkt met BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ aan een vernieuwingsproject waarin het ambachten en vakmanschap hedendaagse relevantie wil geven. Dit najaar vindt er alvast een ontwerpwedstrijd plaats en zoekt BKRK naar een object (gebruiksvoorwerp) dat het authentieke vakmanschap lederbewerking vertegenwoordigt in gebruik, techniek, materiaal, duurzaamheid.

Heb je een leuk idee om aan de slag te gaan met leder en bij te dragen tot de uitbouw van BKRK? Maak dan alvast werk van je dossier en dien je voorstel uiterlijk 25 november in. De voorwaarden en de verdere timing van deze ontwerpwedstrijd kan je alvast hier nalezen. Wie weet weerhoudt de professionele jury wel jou ontwerp. Naast effectieve realisatie is er voor de top drie ontwerpen ook prijzengeld voorzien. 

Op termijn zal in eigen ateliers en via externe locaties/ondernemers immers een heuse producten- en merchandisingslijn tot stand komen. Bokrijk bouwt gestaag aan een museumshop met specifieke producten en resultaten op basis van samenwerkingsverbanden en onderzoek, gelabeld en ge-‘brand’ onder het brandmerk BKRK. Bokrijk ambieert met deze aanpak een breed publiek aan te spreken (pers, beurzen, externe verkooppunten, museale context, culturele sector) én tegelijk het verschil te maken.

Meer info vind je hier. 

http://assets.design.cultuurplatform.be/files/931/original/BKRK 2.jpg?1413314202

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning