Nieuws

De 16e biënnale Participatory Design Conference (PDC) zoekt volk!

De Participatory Design Conference (PDC) is een internationale conferentie die wordt georganiseerd in Hasselt en Genk van 20 tot 24 augustus. Vier dagen lang kan hier je deelnemen aan verschillende workshops, lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Uiteraard kan je ook genieten van het eten, drinken en informele evenementen op locaties in beide steden. Tijdens de conferentie staat het participatief werken en ontwerpen (van steden, producten, ICT-systemen, etc.) centraal, waarbij de mensen die belang hebben bij deze processen en projecten (burgers, beleidsmakers, bedrijven, etc.) telkens betrokken worden (op participatieve wijze). We gaan uitgebreid in op de uitdagingen die daarbij naar voren komen.

OPROEP: Chic & pas cher - textiel, mode en design

28, 29 en 30 maart 2018: 'Creathon' in Lille, met als centraal 'Chic & pas cher - textiel, mode en design'. Voor dit driedaagse evenement wordt een OPROEP gelanceerd voor Bachelor-, Master- en PhD-studenten en jonge professionals (<30 jaar) die (in)direct te maken hebben met textiel, mode en/of design. Bijvoorbeeld duurzame chemie, geneeskunde, architectuur, engineering, geschiedenis, kunstgeschiedenis, etc. Inschrijven kan tot 15 februari.

Open Call – MoMeNT 2018

MoMeNT is de Tongerse multidisciplinaire broeiplaats voor jonge kunstenaars die aan de slag gaan met het thema TIJD. MoMeNT zoekt: performers, muzikanten, schrijvers, kunstenaars, fotografen, filmmakers, architecten, ontwerpers, street artists, game-designers, filmmakers, en andere artiesten. Deze creatieven krijgen de kans om onder professionele begeleiding en in interactie met elkaar hun project uit te werken. MoMeNT biedt coaching, productiebudget, ruimte en vooral TIJD. Creaties worden voorgesteld aan het grote publiek tijdens het festival MoMeNT van 10 t.e.m. 19 augustus.

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning