Toegepast 18

Toegepast, een jaarlijkse presentatie van pas afgestudeerd ontwerptalent.

Voor deze achttiende editie brengt Toegepast zes jonge ontwerpers samen wier werk op het eerste gezicht misschien een beetje dromerig overkomt, maar die meer dan ooit met beide voeten in onze hedendaagse realiteit staan. Stuk voor stuk kaarten deze jonge talenten in hun werk boeiende en diepgaande maatschappelijke problemen aan, die ze elk op hun eigen manier vertalen in een concreet project. Daarmee maken ze het virtuele reëel, en verborgen waarden zichtbaar.

Toegepast 18 is een presentatie van 6 jonge ontwerptalenten, geselecteerd door Cultuurplatform Design.

 

Henry Baumann (ABK Maastricht / productdesign) wil met '4 1/2 Circles' de toestand van onze aarde wil aankaarten door afvalmateriaal nieuw leven in te blazen.

Mattijs Brands (PHL / architectuur) staat voor een architectuur die via kleine interventies voortdurend kan afgestemd worden op de noden van de tijd. Dit past hij toe op onze eigenste Begijnhofsite met zijn project 365 l 4.

Mats Horbach (Design Academy Eindhoven / man and wellbeing) brengt een 'Ode aan het Niets' en wil zo een tegengewicht aan de technologische revolutie bieden door het wonderbaarlijke van zaken zoals de werking van een radio terug te laten zien.

Isa Tez (KASK Antwerpen / beeldhouwkunst) kruipt in de huid van 'Cosmic Stewardess'  als een uitnodiging voor de toeschouwer om aan de drukke buitenwereld te ontsnappen, en terug stil te staan bij zijn eigen leven.

Pieter-Jan Pieters (Design Academy Eindhoven / man and mobility) wil mensen met zijn 'Social Project' helpen om op bepaalde momenten bewust te kiezen voor een offline leven, zodat ons menselijke, reële sociale leven opnieuw de bovenhand krijgt

Giacomo Piovan (Design Academy Eindhoven / social design) onderzoekt met zijn project 'Famring Pollution' hoe gewassen en bomen een duurzaam en goedkoper alternatief voor het saneren van gronden kunnen vormen zodat ieder individu de pollutie zelf kan aanpakken.

De design coaches van Toegepast 18 zijn opnieuw Caro Van den hole en Kaspar Hamacher (beiden laureaten van Toegepast 14, en coaches van Toegepast 17).

Volg ook de blog van Toegepast 18.

De tentoonstelling gaat door van 12 oktober 2013 tot 19 januari 2014 in Z33 in Hasselt.
Openingsuren:
Maandag tot zaterdag: 11u - 18u
Zon- en feestdagen: 14u - 17u (uitzonderlijk gesloten op Kerst en Nieuwjaar)
Maandag gesloten 

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning