DEBORA LAUWERS ‘PAPER CUTS’

In ‘Paper cuts’ komen uiteenlopende stijlen van illustratrice Debora Lauwers samen. Van grafiet rechtstreeks op hout, originele potloodtekeningen, collages tot prints ... 

In haar collages zoekt ze steeds de grens van de bevreemding op, wat soms leidt tot vreemde ontmoetingen tussen contrasterende beeldfragmenten. Alle mogelijke beeldfragmenten komen in aanmerking om te figureren in het decor van haar collages. Beelden uit het leven van alledag, natuur, na-oorlogse fotografie, architectuur en curiositeiten worden geassembleerd tot een nieuwe realiteit. De taferelen bevatten vaak verwijzingen naar iconische beelden uit het collectief geheugen, elementen uit oude cultfilms en oude archieven.

Wat soms resulteert in een geestig anachronisme dat de huidige ‘modern times’ tegen het licht houdt. Dezelfde zin voor absurdisme en drama is ook doorgesijpeld in haar potloodtekeningen, waarin veelal vrouwen figureren. Dit op de grens van aantrekken en afstoten. Wat op het eerste zicht een stel mooie meisjes lijkt, verdient misschien een tweede blik.

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning