At Home: Building and Living in Communities

© Ute Zscharnt

Verdichting is een belangrijke opgave voor de woningbouw in Vlaanderen. Dit betekent niet enkel kleiner wonen, maar - zoals de Vlaamse Bouwmeester voorstelt - ook het samen delen van een (dak)tuin, een fetsenstalling, een werkruimte, ... Enkel op die manier kan de ‘luxe’ van een verkaveling voorzien worden in een appartementsgebouw. In de tentoonstelling ‘At Home’ tonen 20 buitenlandse voorbeeldprojecten hoe collectief bouwen en wonen kan leiden tot een vernieuwende oplossing voor dichter én betaalbaar wonen.

Deze projecten zijn niet gerealiseerd door projectontwikkelaars, maar door bouwgroepen, gemeenschappen en coöperatieven. De tentoonstelling onderzoekt waarom steeds meer mensen in een collectief bouwproject wonen. Ze toont diverse vormen van collectiviteit van het samen bouwen, het delen van voorzieningen tot het samen wonen, koken, werken, ...

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de stad Genk en C-Mine cultuurcentrum, in samenwerking met Architectuurwijzer, binnen het traject ‘Dichter Wonen en Collectief Bouwen’. Ze is oorspronkelijk samengesteld door het Deutsche Architekturmuseum in Frankfurt-am-Mein. Na een rondreis van Frankfurt, Dornbirn, Munchen tot Hannover, zal ze nu ook in Vlaanderen opgesteld worden.

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning