We are Wanderful - PBL

© Federica Sasso en Karen Oetling Corvera
© Federica Sasso en Karen Oetling Corvera
© Federica Sasso en Karen Oetling Corvera

In een opgemerkte installatie van Cultuurplatform surfen designliefhebbers mee op de bijzondere golf van Limburgs design. De intrigerende presentatie visualiseert We are wanderful als een allesomvattend naslagwerk waarin op zoek gegaan wordt naar het geheim van Limburgs design en bundelt de voornaamste verhalen van de voorbije 25 jaar. Het boek is een niet te versmaden naslagwerk waarin je aan de hand van Dieter Rams’ Ten principles for good design, een inkijk krijgt in leven en werk van de grootste designers op vlak van design en mode

Zo sterk de internationale reputatie van Belgische mode, zo belanghebbend is de Limburgse design-scène. Nergens anders in het land is de concentratie aan topdesign zo groot. Van de Antwerpse zes alleen al - dé groep die Belgische mode internationaal op de kaart zette - zijn er twee met roots in Limburg: Marina Yee en Dirk Bikkembergs. Ook Limburgers Raf Simons (huidig creatief directeur bij Calvin Klein) en Martin Margiela (oprichter van Maison Margiela) zijn uitgegroeid tot de meest toonaangevende creatieve denkers van hun generatie. Maar ook in productdesign mag ‘Limburg’ als internationaal kwaliteitslabel gezien worden. Bedrijven als Tribù (outdoordesign), Kreon (architecturale verlichting) of Jaga en Vasco (designradiatoren) zijn stuk voor stuk grensverleggend.

We are wanderful is een ambitieus naslagwerk, uitgegeven bij Lannoo, met internationale allure en kwaliteit. Het bevat bijdragen van onder meer Hettie Judah, John Thackara, Alastair Fuad-Luke, Klaus Bondam, Em Fexeus, Veerle Windels, Kurt Vanbelleghem, Jesse Brouns en vele andere.

Dit is geen eindpunt, maar net een begin. Veel creatieve geesten, ondernemers, experts en organisaties werden met elkaar in contact gebracht en uitgedaagd om een bijdrage aan dit boek te leveren. In goed 400 bladzijden tonen we hoe verreikend én verrijkend het netwerk van het Limburgse design is. De terugblik is de beste fundering voor innovatie.
Het boek is te koop in de betere boekhandel voor €49,99 (ISBN 978 94 014 4059 2).

Suggesties

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning