Prijs Cultuurplatform Design

Cultuurplatform Design zit mee in de jury van de Wanatoe prijs, een organisatie van de Wanatoe bijlage van Het Belang van Limburg. Uit alle afstudeerprojecten van de kunstopleidingen van de MAD-faculty, PHL Architecture en PHL Music worden twaalf studenten genomineerd. Eén van hen is de winnaar en mag een volledige pagina in de Wanatoe krant invullen en/of vormgeven.

Tot 2016 reikte Cultuurplatform Design naast de Wanatoe prijs ook een Prijs Cultuurplatform Design uit aan één van de tien genomineerden. De prijs werd in samenspraak met de winnaar bepaald, passend binnen de werking van het platform.

De winnaar van de Prijs Cultuurplatform Design 2016 is Sarah Reynders met ABJECT http://assets.design.cultuurplatform.be/files/1273/original/wanatoeprijs_sarah_reynders1.jpg?1472631331

Officieel maakt Sarah Reynders (23) uit Heusden-Zolder juwelen.

Maar wie haar installatie gadeslaat, ziet iets anders dan doordeweekse hangertjes: een schapenkop siert de aanpalende pilaar, terwijl pakjes geitenvel in alle mogelijke vormen uitgestald liggen.

Voor haar project ABJECT vond ze inspiratie in taxidermie, het opzetten van dieren. Het is een werk dat bol staat van kritiek én verwondering. “Zoals kinderen die instinctief naar een voorwerp grijpen, wil ik de toeschouwer dezelfde reactie ontlokken.”

De jury was erg onder de indruk van het werk van Sarah maar ook haar gedrevenheid. Zo loopt ze al twee jaar stage bij een taxidermist om zich verder te bekwamen. Een winnares waar we nog veel van zullen horen in de toekomst! 

http://assets.design.cultuurplatform.be/files/1272/original/kunstwerksara.jpg?1472631214

Eerdere winnaars:

2015 Isabelle Dierckx
2014 Siemen Cuypers
2013 Jolien Fagard
2012 Mattijs Brands
2011 Noortje De la haye
2010 Lore Langendries
2009 Andries Vanvinckenroye
2008 Toon Gorissen en Roos de Krom

Eerstvolgende events

Nieuwsbrief

Ondersteuning